Elektrotechniek

Onze referenties

WAAR KUNNEN WIJ U MEE VAN DIENST ZIJN?

Van Wensen Elektrotechniek

Bij van Wensen Elektrotechniek ligt onze expertise bij het aanleggen van elektrotechnische installaties. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen.

Koeltechnische installatie

Koeltechnische installatie volledig elektrotechnisch bekabeld vanaf de besturingspanelen.

Hier ligt onze core business en dankzij ruim 40 jaar ervaring hebben we hierdoor veel kennis in huis en kunnen we U hier als opdrachtgever goed bij ondersteunen. We ontvangen of engineeren het e-schema. Vanuit het e-schema wordt het installatie werk en besturingspanelen geoffreerd. Aangezien deze lijnen kort zijn, kunnen we ook snel schakelen, ook bij veranderingen gedurende het gehele traject.

 • NH3/CO2 installaties
 • Gasdichte cellen
 • Rijpcellen
 • Vrieshuizen
 • Vriestunnels
 • Hoogbouwmagazijnen
 • Expedities

Utiliteit

Aangezien er gespecialiseerde bedrijven zijn in brandmelding en inbraak beveiliging en dit vaak ook partijen zijn die de focus 100% op het vakgebied hebben, werken wij samen met deze partijen en hebben wij deze kennis niet in eigen huis, dit kan uiteraard wel onder onze beheer vallen bij grotere projecten.

Wepan Paneelbouw BV is ook het juiste adres voor besturings-en regelsystemen voor machines of utiliteit toepassingen. Met behulp van PLC techniek ( Omron & Siemens ) kunnen wij met de nieuwste ondersteunende software uw installatie automatiseren, zodat u bijv. via een touchscreen display de gehele installatie kunt bedienen. De software bepaalt voor een belangrijk deel de functionaliteit van de installatie. 

Werkzaamheden die wij in de utiliteit uitvoeren zijn:

 • Complete nieuwbouw, voorzien van licht en krachtinstallaties, verlichting en data.
 • Aanleg van het AC gedeelte voor zonnepanelen.
 • Uit engineeren van een compleet pand met speciale behoefte.
 • Verlichting besturing d.m.v. PLC techniek, Dali of Interact Pro van Philips.

Energie Management

Bij verantwoord ondernemen hoort het meten en reguleren van stroomverbruik.
Bedrijven die moeten voldoen aan verbruikseisen kunnen niet meer zonder een intelligent energiebemeterings- en managementsysteem.
We kunnen hier verschillende systemen voor toepassen.

Onder andere passen we Schneider Electric elektriciteitsmeters in combinatie met het Energie Monitoring system (EMS) van Global Power Technologies maar andere systemen behoren ook tot de mogelijkheid.

Meer informatie over de EMS van Global Power Technologies vindt u op de website van Global Power Technologies.

Engineering

Al in eigen beheer ontwikkelde tekeningen worden vervaardigd met behulp van Autocad-systemen die met het project kan worden meegeleverd zodat alle technische informatie in uw eigen beheer is.

Een goed ontwerp van de hardware is essentieel voor de gehele installatie. Samen met de klant worden de uitgangspunten in kaart gebracht en ontwikkelen onze specialisten een op maat gesneden advies. In dit advies wordt rekening gehouden met zaken als functionaliteit, duurzaamheid, servicevriendelijkheid en kostenaspecten.

Tijdens de engineering wordt alles zorgvuldig gedocumenteerd. Dat begint vaak met een concept met meerdere opties. In nauw overleg met de klant worden de definitieve uitgangspunten gekozen en gedocumenteerd. Hierop volgend kunnen de tekeningen en schema’s gemaakt worden. Tijdens en na oplevering worden de documenten bijgewerkt.

Een goed beheer van de documenten en tekeningen is niet alleen tijdens de realisatie van het project van essentieel belang, maar ook daarna. Dat is belangrijk voor het adequate onderhoud en een langdurig goed functioneren van de systemen.

 

Bekijk ook onze referenties